Grusbanor i toppskick och träning för ALLA!

Grusbanor i toppskick och träning för ALLA!

Grusbanor i toppskick! 

Första veckan i tältet och på grus närmar sig sitt slut och har mötts med mycket positiva reaktioner. Banorna är i toppskick och till skillnad från gamla hallen är det är torrt trots veckans ösregn. Tältet är dock lite svalt så ta med en extra tröja. En kompletterande uppvärmning av tältet är beställd och kommer installeras inom kort.

Så passa på att boka upp er för spel under de kommande 3 veckornas helguppehåll och njut av det välpreparerade, röda gruset.

OBS! Påminner om dörrkoden 2020belysningsknapp 5 meter till höger innanför entrén och sopning av bana sista 5 minuterna av bokad tid.

Träning för ALLA från 2021

Med de nya allmänna råden från Folkhälsomyndigheten kan personer födda 2004 eller tidigare börja träna igen under förutsättning att denna genomförs på ett sätt som minimerar risken för smitta.

Då tennisspel sker med få spelare på stora ytor och utan kroppskontakt, och dessutom i ett tält som kan jämföras med spel utomhus, kommer vi återigen kunna erbjuda träning för alla åldersgrupper samtidigt som vi uppfyller de allmänna råden.

Med utgångspunkt från de nya råden planerar vi att erbjuda träning till ALLA från och med 2021.

Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd till idrottsrörelsen

”Enligt nya allmänna råd från FHM från den 14 december riktade till idrottsrörelsen, kan nu personer födda 2004 eller tidigare träna på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

  1. håller avstånd till varandra,
  2. inte delar utrustning med varandra,
  3. när det är möjligt genomför aktiviteten utomhus,
  4. undviker gemensamma omklädningsrum,
  5. reser till och från aktiviteten individuellt,
  6. utför aktiviteten i mindre grupper.

Verksamhet som bara kan bedrivas inomhus kan göra det, men då krävs extra försiktighet. Det blir alltså ännu viktigare att hålla avstånd, dela upp sig i mindre grupper, undvika moment med nära kontakt och i övrigt följa de allmänna råden som riktas till enskilda när man är inomhus.”

Se mer information från FHM här: https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/vanligafragoromcoronavirusochidrott/folkhalsomyndighetenharbeslutatomnyanationellaallmannarad.vadinnebardeforidrotten/

Kommer nya direktiv meddelar vi genast detta.

Tränarna och KBTS styrelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *